Σύνδεσμος Πολιτικής Προστασίας ΣΕΟ

O Σύνδεσμος Πολιτικής Προστασίας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού είναι μια οργανωμένη Ομάδα Μελών του με δομές.

Οδηγισμός; Μία εθελοντική οργάνωση νέων. Εθελοντές στα εύκολα; Όχι, βέβαια ! Η εθελοντική προσφορά υπηρεσίας των Μελών μας, είναι μέσα στη μακρόχρονη παράδοση του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, όποτε παρουσιάστηκε ανάγκη σε κάποιο σημείο της χώρας μας το Σ.Ε.Ο. έδωσε το παρόν.  Από τους σεισμούς που έγιναν στη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά το 1953, έως τις καταστροφικές πυρκαγιές της Ηλείας το καλοκαίρι του 2007, η ανταπόκριση των Μελών μας ήταν πάντα  άμεση και αποτελεσματική. Από το 2007  το Σ.Ε.Ο. ανήκει θεσμικά στις εθελοντικές Οργανώσεις Μέλη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Έτσι δημιουργείται μια οργανωμένη Ομάδα Μελών μας με δομές,  ο Σύνδεσμος Πολιτικής Προστασίας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και υπεύθυνός του ορίζεται μετά από εισήγηση της Γενικής Εφόρου και έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου, το Μέλος μας Γιώργος Λαρίσσης.

Σκοπός του συνδέσμου : Να συμμετέχουμε ενεργά στην αντιμετώπιση κρίσιμων καταστάσεων του τόπου μας και όχι μόνο , να συντονίζουμε τα μέλη του  ΣΕΟ σε συνεργασία με τα ανάλογα Τμήματα (Τμ. Κατασκηνώσεων, Τοπικά Τμήματα),  εφαρμόζοντας έτσι την Οδηγική μας Υπόσχεση.

Τα πρώτα μέλη που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συνδέσμου συναντήθηκαν σε ένα τριήμερο στο Νεστόριο της Καστοριάς και σε μία κατασκήνωση δίπλα στον Αλιάκμονα έζησαν σε συνθήκες «καταυλισμού»  έλαβαν την πρώτη εκπαίδευση και έθεσαν τις βάσεις για τις επόμενες δράσεις. Ανάμεσά τους και αρκετά άτομα, πρώην ενεργά μέλη του Οδηγισμού, αλλά και φίλοι.

Όσοι δεν προλάβατε την εξόρμηση, μην απογοητεύεστε διότι ακολουθούν και άλλες !

Συμπληρώστε τη σχετική αίτηση και δηλώστε απλώς την πρόθεσή σας να γίνετε μέλος του Συνδέσμου και να ενισχύσετε τους κατά τόπους πυρήνες.  Τα μέλη θα αναλαμβάνουν ειδικότητες, ανάλογες με εκείνες που περιλαμβάνονται στην Πολιτική Προστασία διεθνώς, αφού παρακολουθήσουν ειδική εκπαίδευση.