Προεδρείο

Κωνσταντίνος Ταράσης, Υπεύθυνος Προγράμματος

 photo 8d1b1add-c59c-4636-b250-e568fc6e715e.jpg

Κωστής Ταράσης. Kατασκηνωτής και Eκπαιδευτής του Kλάδου Αστεριών, Bοηθός Εφόρου Κλάδου Αστεριών, είμαι στον Oδηγισμό από 5 χρονών μέχρι και σήμερα. Μου αρέσει να δημιουργώ,  και να δίνω χρώμα γύρω μου..

Για μένα Αρχηγός σημαίνει έμπνευση,  πρότυπο,  στήριγμα,  όραμα, ελπίδα...

Λώρα Μπιτσάκη, Γραμματέας 

 photo 4fb8370c-1732-46e8-a7a3-cfc380d16a8c.jpg

Αρχηγός Γαλαξία για πολλά χρόνια στο Τοπικό Τμήμα Πειραιά, Κατασκηνώτρια και Βοηθός Εφόρου στον Κλάδο Αστεριών. Ο Οδηγισμός για μένα είναι τρόπος ζωής και προσωπική ανάπτυξη.

Αρχηγός για μένα είναι η εμπιστοσύνη, η φαντασία, το ανήσυχο πνεύμα δημιουργίας και συνεργασίας.

Ζαφειρούλα Μαχαιρίδου, Υπεύθυνη Διαδικασιών

 photo 71340763-8a96-4beb-8960-df05dce28a36.jpg

Κατασκηνώτρια του Kλάδου Πουλιών και Αρχηγός με Δίπλωμα μιας και υπήρξα πολλά χρόνια Σοφό Πουλί. Οδηγισμός για μένα είναι τρόπος ζωής, η ομαδικότητα, η συνέπεια, η συνεργασία, οι αξίες του οδηγισμού με αντιπροσωπεύουν απόλυτα. Είμαι πολύ περήφανη που είμαι μέλος αυτής της εθελοντικής οργάνωσης!!!

Αρχηγός για μένα είναι έμπνευση, κινητοποίηση, εμπιστοσύνη και αποφασιστικότητα!!!

Ελισάβετ Κουλούκα, Υπεύθυνη Ταμείου

 photo 668b0c26-ebf2-49ac-9158-06448c7e7066.jpg

Κατασκηνώτρια και Εκπαιδεύτρια του Κλάδου Πουλιών με δίπλωμα Aρχηγού και πολλούς και διάφορους άλλους ενδιαφέροντες και προκλητικούς ρόλους στο ενεργητικό μου όλα αυτά τα χρόνια στον Οδηγισμό.  Είμαι Οδηγός σχεδόν από τότε που θυμάμαι τον ευατό μου και ίσως γι' αυτό να έχει γίνει και πλέον τρόπος ζωής μου. Αρχηγός για μένα είναι αίσθηση ασφάλειας, πηγή γνώσης, δημιουργίας και φυσικά τι άλλο από Έσο έτοιμος!

Γιώργος Αρβάλης, Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων 

 photo giorgos_zpsovi1ritf.jpg

Είμαι στον Οδηγισμό από Αστέρι. Υπήρξα Αρχηγός στην 1η Ομάδα Οδηγών Ηρακλείου Αττικής, Συνεργάτης στον Κλάδο Οδηγών, Βοηθός Τοπικής Εφόρου, Τοπικός Έφορος, Μέλος στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων και στο Τμήμα Κατασκηνώσεων. Έχω εκπροσωπήσει το ΣΕΟ τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα ως Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Νεολαίας . Σήμερα είμαι Βοηθός Εφόρου στον Κλάδο Οδηγών, Μέλος του Training and Events Resource Pool της WAGGGS Europe Region, Κατασκηνωτής και Εκπαιδευτής.

Για μένα Αρχηγός σημαίνει έμπνευση και πρότυπο για τους υπόλοιπους!

Μανόλης Μίμηνας, Συντονιστής 

 photo 3d7f0a62-0d16-4b97-906b-309a5bb4777e.png

Λέγομαι Μανόλης Μίμηνας και το Οδηγικό μου ταξίδι ξεκίνησε από τα Αστέρια της Κηφισιάς και συνεχίστηκε μέχρι την 3η Ομάδα Οδηγών της Κέρκυρας. Η προετοιμασία του 12ου Συνεδρίου Αρχηγών είναι μία από τις σπουδαιότερες προκλήσεις στο ταξίδι αυτό.

Ο Οδηγισμός είναι ένα έργο με πολλούς ρόλους. Ο πιο σημαντικός είναι ο ρόλος του Αρχηγού. Και το να είσαι Αρχηγός, είναι μια διαδικασία ενεργή. Είναι προσπάθεια να βρεις στόχους, να εμπνεύσεις, να φέρεις κοντά τους ανθρώπους και να ανεβείτε μαζί τα επόμενα σκαλοπάτια. Αρχηγός, σημαίνει να είσαι καταλύτης της αλλαγής.

Γιάννης Μπαλανίκας, Υπεύθυνος Λειτουργίας

 photo 18df4a78-1797-420a-8866-7b59a9e40492.jpg

Η πορεία του Γιάννη Μπαλανίκα στον Οδηγισμό ξεκίνησε από τη στιγμή που το Σωματείο έγινε μεικτό! Από τα 12  του χρόνια, με κριτική σκέψη και όρεξη έφτασε στο σήμερα χωρίς διάλειμμα να ασχολείται με δυο Κλάδους. Αρχηγός με δίπλωμα, Συνεργάτης Κλάδου και Κατασκηνωτής στον Kλάδο Οδηγών! Ένας Αρχηγός με ολοκληρωμένη εκπαίδευση στον Κλάδο Οδηγών και στον Κλάδο Μεγάλων, από όπου και ψηφίστηκε για το προεδρείο του 12ου Συνεδρίου Αρχηγών. Σημαντική η στήριξη του παράλληλα στο Τ.Τ. Κέρκυρας τα χρόνια αυτά, ενώ διετέλεσε και Βοηθός Τοπικού Εφόρου!

Κέλλυ Φραγκουδάκη

 photo e58d9c7a-5cce-499d-a157-1fd1b1cf5ffa.jpg

Όλα ξεκίνησαν από ένα παιδί με ζωηρή φαντασία και μια μαμά που βρήκε την κατάλληλη δραστηριότητα για να τη διοχετεύσει.
Πουλί – Οδηγός – Μεγάλη Οδηγός και ... Αρχηγός στον Κλάδο Οδηγών και στον Κλάδο Μεγάλων Οδηγών του Τοπικού Τμήματος Τρίπολης. Σήμερα είμαι Υπαρχηγός σε Ομάδα, Κατασκηνώτρια και Εκπαιδεύτρια του Κλάδου Μεγάλων Οδηγών,  Βοηθός Κλάδου Μ.Ο. και Περιφέρειας Πελοποννήσου και Δυτικής Αττικής. Στο Οδηγικό μου ταξίδι ξεχωρίζω το ρόλο του Αρχηγού γιατί έχει ενέργεια, προϋποθέτει διαρκή προσπάθεια αλλά ταυτόχρονα συνεπάγεται τη μέγιστη παρεμβατική ικανότητα σε όσα συμβαίνουν γύρω μας.   
Αρχηγός για μένα σημαίνει διαρκής αλλαγή και εξέλιξη, αρχικά σε προσωπικό επίπεδο και ύστερα σε κάθε άλλο …

Συμβουλευτική Επιτροπή 12ου Συνεδρίου Αρχηγών

Πέννυ Καρανάσιου, 11ο Συνέδριο Αρχηγών
Ιωάννα Πλιάτσικα, 11ο Συνέδριο Αρχηγών
Αντιγόνη Κανταρέλη, Κλάδος Αστεριών
Άννα Παρασχούδη, Κλάδος Πουλιών
Ινώ Ζυγούρη, Κλάδος Οδηγών
Γιώργος Παπαδούλης, Κλάδος Μεγάλων Οδηγών