14η Μεσογειακή Συνάντηση Διεθνούς Φιλίας στο Cadiz της Ισπανίας

14η Μεσογειακή Συνάντηση Διεθνούς Φιλίας στο Cadiz  της Ισπανίας

14η Μεσογειακή Συνάντηση Διεθνούς Φιλίας
στο Cadiz  της Ισπανίας
31/10 – 5/11/2012

Στο Cadiz της Ισπανίας πραγματοποιήθηκε από 31 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου 2012 η 14η Μεσογειακή Συνάντηση Διεθνούς Φιλίας με θέμα «Μεσόγειος – Μια θάλασσα ανοιχτή». Συμμετείχαν περίπου 250 άτομα από 15 χώρες της Μεσογείου και της Ευρώπης.

Την Ελλάδα αντιπροσώπευσε αποστολή από 18 μέλη, όλα Οδηγοί, μεταξύ των οποίων και η Νανά Γεντίμη, πρώην Πρόεδρος του Τμήματος Συνεργασίας και της ΕΣΠΠΟΕ και νυν Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Επιτροπής Διεθνούς Φιλίας. Επικεφαλής ήταν η Σόφη Λεβεντάκη Πρόεδρος του Τμήματος Συνεργασίας και Αντιπρόεδρος της ΕΣΠΠΟΕ.  Η Συνάντηση φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο “Vincci Costa Golf Cadiz στην περιοχή της Chiclana de la Frontera του Cadiz.

Το επίσημο πρόγραμμα της συνάντησης περιείχε μεταξύ άλλων

  • Ανάπτυξη του θέματος της συνάντησης «Μεσόγειος – Μια θάλασσα ανοιχτή»
  • Συνάντηση των μελών της Υπο-περιοχής Νότιας Ευρώπης & Εκλογή (μεταξύ τριών υποψηφίων) εκπροσώπου της Υπο-περιοχής Νότιας Ευρώπης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το 2012-2015. Εξελέγη η Sara Milreu Rocha (Πορτογαλία).
  • Παρουσίαση της 8ης Ευρωπαϊκής Συνάντησης στην Σκανδιναβία 5-8 / 9 /2013.
  • Ανάληψη της 15ης Μεσογειακής Συνάντησης από το Μαρόκο τον Οκτώβριο του 2015.

Η Συνάντηση οργανωμένη από τους Viejos Lobos, μια νέα Προσκοπική οργάνωση στην περιοχή του Cadiz, έδωσε έμφαση στην ψυχαγωγία και στην επικοινωνία. Οι διοργανωτές επεδίωξαν και πέτυχαν μια συνάντηση πολιτισμών μεταξύ των ενηλίκων Οδηγών και Προσκόπων από διάφορες χώρες, οι οποίες βρίσκονται ή έχουν σχέση με την περιοχή της Μεσογείου.

Μέσα από δραστηριότητες, που οργάνωσαν τα μέλη που συμμετείχαν, ανακάλυψαν τον πολιτισμό, τον τουρισμό, τον τόπο και τις ομορφιές της Ανδαλουσίας. Επικοινώνησαν και ανέπτυξαν στενότερες σχέσεις φιλίας μεταξύ τους. Οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν την παραδοσιακή Medina Estonia του Cadiz και οινοποιείο όπου τα μέλη δοκίμασαν κρασιά και απήλαυσαν ένα θέαμα με χορευτικές επιδείξεις αλόγων και Ανδαλουσιανών χορευτριών Φλαμένγκο.Επίσης συμμετείχαν σε εργαστήρια κατασκευών,  διασκέδασαν σε οργανωμένη παραδοσιακή Ανδαλουσιανή βραδιά, και απήλαυσαν βραδιά Φλαμένγκο.

Πρέπει να συγχαρούμε τους Viejos Lobos γιατί μέσα από την υπέροχη φιλική ατμόσφαιρα κατάφεραν να δώσουν σε όλα τα μέλη που συμμετείχαν πολύ κέφι, ζεστασιά, γνώση και εμπειρίες σε ένα πλαίσιο Οδηγικού και Προσκοπικού πνεύματος.

Τους ευχαριστούμε πολύ.


Φωτογραφικό Υλικό

Εκτύπωση Αποστολή σε φίλο/η Πίσω