Ημέρα Οδηγισμού 2012 " Είμαι Παιδί Δικαίωμα μου"

Ημέρα Οδηγισμού 2012


Στο Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού 80 χρόνια αναπτύσσουμε προγράμματα για παιδιά με σεβασμό στα δικαιώματα τους. Γιορτάζουμε την Ημέρα Οδηγισμού με δράσεις βασισμένες στη Διεθνή Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του παιδιού.


 Είμαι Παιδί Δικαίωμα μου.

    Το Τοπικό Τμήμα Βέροιας οργάνωσε μια πολυέκθεση στο πάρκο της Εληάς. Όλα ξεκίνησαν από την εστία μας, τα παιδιά ρωτήθηκαν ποια θεωρούν ότι είναι τα δικαιώματα τους και κάθε παιδί θα έπρεπε να σηκωθεί και να γράψει ένα δικαίωμα.Έγραψαν για το παιχνίδι, την ελεύθερη ώρα, την ελευθερία της γνώμης, το δικαίωμα για τη γνώση ,το δικαίωμα της οικογένειας  με τη φράση "να έχω μαμά" και το δικαίωμα της σωστής διαβίωσης με τις φράσεις "να έχω φαγητό" και "να 'έχω νερό" σε αυτό το σημείο συνειδητοποιούσες ότι δεν είναι τα πάντα δεδομένα στη ζωή.
    Έπειτα με τα παιδιά πήγαμε στο πάρκο της Εληάς εκεί θα έπρεπε να παρουσιάσουν με διάφορους τρόπους τα δικαιώματα τα οποία είχαν ανατεθεί σε κάθε ομάδα. Τα Αστέρια και τα Πουλιά παρουσίασαν τα δικαιώματα μέσα από τις ζωγραφιές ενώ οι Οδηγοί και οι Μ.Ο. επέλεξαν να αποτυπώσουν τα δικαιώματα μέσα από το φωτογραφικό φακό, το αποτέλεσμα αυτής τους της προσπάθειας τους δικαίωσε, αφού ο κόσμος σταματούσε και κοιτούσε την έκθεση τους με ενδιαφέρον.Όπως ήταν αναμενόμενο κέντρισαν το ενδιαφέρον των περαστικών, μικρών και μεγάλων, οι οποίοι ενσωματώθηκαν στις ομάδες συμμετέχοντας ενεργά και παρακολουθώντας.
Καταφέραμε να κάνουμε γνωστή στον κόσμο την ημέρα αυτή και να τονίσουμε τη σημασία που έχουν τα δικαιώματα του παιδιού σε καθημερινή βάση.

Είμαι Παιδί Δικαίωμα μου!!!

Φωτογραφικό Υλικό

Εκτύπωση Αποστολή σε φίλο/η Πίσω