32η Πανελλήνια Συνάντηση Τμήματος Συνεργασίας στο Ηράκλειο Κρήτης

32η Πανελλήνια Συνάντηση Τμήματος Συνεργασίας στο Ηράκλειο Κρήτης

ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
32η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

ΣΥΝΘΗΜΑ: ‘’ΚΡΗΤΗ  ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ’’

Από τις 24/05 έως τις 27/05/2013, πραγματοποιήθηκε η 32η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ του Τμήματος Συνεργασίας του Σ.Ε.Ο. στην Κρήτη, στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ, μια πόλη ιστορική, πραγματικά  "Σταυροδρόμι Πολιτισμών".

Η συνάντηση διοργανώθηκε από την Ομάδα Συνεργασίας Ηρακλείου και το Τμήμα Συνεργασίας, στο ξενοδοχείο Creta Maris  Beach Resort, στη τουριστική περιοχή της Χερσονήσου. Συμμετείχαν 200 άτομα από 31 Ομάδες Συνεργασίας.

Η υπεύθυνη της Ο.Σ. Ηρακλείου κ. Καίτη Χναράκη  καλωσόρισε τα μέλη των Ο.Σ. στο Ηράκλειο και ακολούθησε χαιρετισμός από την Πρόεδρο του Τμήματος Συνεργασίας , κ. Σόφη Λεβεντάκη.

Την έναρξη κήρυξε η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Σ.Ε.Ο. κ . Δήμητρα Αλμπάνη.
Ακολούθησε χαιρετισμός από την Πρόεδρο του Τοπικού Τμήματος Ηρακλείου,  κ. Κική Καριώτη.
Παρευρέθηκαν: ο Αντιπεριφερειάρχης  Κρήτης ,εκπρόσωπος του Δημάρχου Ηρακλείου, ο Δήμαρχος Χερσονήσου και ο Διοικητής της 126ης Σμηναρχίας .

Η  κ. Καίτη Χναράκη  ανέγνωσε την ομιλία της Αρχαιολόγου κ. Λιάνας Σταρίδα με θέμα: "Γνωριμία με την Κρήτη" και ο  Ομότιμος Καθηγητής Προληπτικής Ιατρικής και Διατροφής κ. Αντώνης Καφάτος ,μας ενημέρωσε για την "Κρητική Διατροφή".
Ακολούθησε η παρουσίαση των Ομάδων που συμμετείχαν στη συνάντηση,όπου με το όνομα της κάθε Ομάδας σχηματίστηκε ο δίσκος της ΦΑΙΣΤΟΥ.
Η πρώτη ημέρα έκλεισε με  παραδοσιακό χορευτικό του Λυκείου Ελληνίδων.

Το πρωινό του Σαββάτου έγινε ελεύθερη περιήγηση στην πόλη του Ηρακλείου.
Το απόγευμα έγινε η καθιερωμένη φωτογράφηση και στην ολομέλεια η κ. Σοφία Παπαστύλου, μας θύμισε στιγμές από την Πανελλήνια Συνάντηση στα Ιωάννινα.

Ύστερα σχηματίστηκαν ομάδες εργασίας και ασχολήθηκαν με τα έθιμα που αφορούσαν στον ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΑΜΟ στη Κρήτη (κάλεσμα-στέφανα-μπομπονιέρες-μαντινάδες-χορούς-κεράσματα).
Η δεύτερη ημέρα έκλεισε στο Θέατρο του ξενοδοχείου παρακολουθώντας το εξαιρετικό ‘’ΜΙΝΩΙΚΟ’’ χορευτικό του Λυκείου Ελληνίδων.

Την Κυριακή έγινε επίσκεψη στο μοναστήρι της Κεράς Παναγιάς και στο Οικολογικό παραδοσιακό πάρκο "Λάσινθος",στο Οροπέδιο Λασιθίου,όπου γευματίσαμε παραδοσιακά.

Το απόγευμα στην Ολομέλεια:

  • έγινε αναφορά στα οικονομικά θέματα από την Ταμία του Τμ.Συνεργασίας, κ. Ζωή Κατάκη
  • αναγνώστηκε χαιρετισμός της Προέδρου της Επιτροπής του Μουσείου Ελληνικού Οδηγισμού κας Κατερίνας Βαρβιτσιώτη και αναφορά στο ΜΟΥΣΕΙΟ ‘’ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΛΛΙΓΑ’’, από την Ταμία της Επιτροπής του Μουσείου κ. Κούλα Μπαζάκη.
  • θέματα Διεθνούς Φιλίας (ISGF) από την Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Διεθνούς Φιλίας,κ. Νανά Γεντίμη.

Το Οδηγικό κλείσιμο της Συνάντησης έγινε στο εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου,ήταν πολύ συγκινητικό και το είχαν προετοιμάσει τα Στελέχη του Τοπικού Τμήματος Ηρακλείου.

Η 32η Πανελλήνια Συνάντηση έκλεισε εντυπωσιακά με την αναπαράσταση του παραδοσιακού Κρητικού Γάμου με γλέντι και χορό.

Την επόμενη ημέρα διοργανώθηκε προαιρετική ημερήσια εκδρομή στα Χανιά. Έγινε ενδιάμεση στάση στο γραφικό Ρέθυμνο και περιήγηση στην πόλη των Χανίων.Περπατήσαμε στο ενετικό λιμάνι, στα γραφικά σοκακια και γευθήκαμε τοπικά φαγητά.

Ευχαριστήσαμε τίς διοργανώτριες για την παραδοσιακή Κρητική φιλοξενία και αποχαιρετήσαμε τις φίλες που συμμετείχαν.

Καλή αντάμωση στην επόμενη Συνάντηση!!!

 

Φωτογραφικό Υλικό

Εκτύπωση Αποστολή σε φίλο/η Πίσω