Πρόγραμμα «Προσφυγικές ροές, ανθρώπινα δικαιώματα και διαπολιτισμικότητα»

Πρόγραμμα «Προσφυγικές ροές, ανθρώπινα δικαιώματα και διαπολιτισμικότητα»

Πρόγραμμα «Προσφυγικές ροές, ανθρώπινα δικαιώματα και διαπολιτισμικότητα»

Το προσφυγικό ζήτημα, το γνωρίζουμε όλοι μας, παίρνει μεγάλες διαστάσεις και όλοι καλούμαστε πιστοί στις Οδηγικές μας αξίες και στα Ιδανικά μας να σταθούμε αλληλέγγυοι και να προσφέρουμε κάθε δυνατή βοήθεια στους ανθρώπους που φτάνουν στη χώρα μας ως πρόσφυγες ή μετανάστες.

Με σκοπό την αμεσότερη ενημέρωση αλλά και την ευαισθητοποίηση των παιδιών των Ομάδων μας σχετικά με τα προβλήματα που βιώνουν οι άνθρωποι στην αναζήτηση ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για τους ίδιους και την οικογένειά τους, οι Κλάδοι Αστεριών, Πουλιών και Οδηγών ετοίμασαν και αποστέλλουν σε όλες τις Ομάδες στη χώρα το Πρόγραμμα : «Προσφυγικές ροές, ανθρώπινα δικαιώματα και διαπολιτισμικότητα».

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει 3 Ενότητες - Προγράμματα, ένα για κάθε Κλάδο ξεχωριστά:

Κλάδος Αστεριών:Πρόγραμμα «Παιδιά Από Όλο Τον Κόσμο»

Κλάδος Πουλιών Πρόγραμμα «Από Εμένα Για Σένα»

Κλάδος Οδηγών Πρόγραμμα «Αναζητώντας Πατρίδα».

Οι δράσεις που προτείνονται μπορούν να πραγματοποιηθούν σε μία ή δύο Συγκεντρώσεις με τα παιδιά των Ομάδων αλλά κα με φίλους τους που θα μπορούσαν να προσκληθούν για το σκοπό αυτό.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναφερθεί ότι τα Προγράμματα αυτά είναι υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος( Κ.Ε.Δ.Ε.)

Η ευθύνη, ο σεβασμός, η αποδοχή, η ισότητα, η κατανόηση, η αλληλεγγύη, η προσφορά, οι αξίες του Οδηγικού μας Νόμου προβάλλουν έντονα μέσα από τα Προγράμματα αυτά που για άλλη μια φορά καλούμαστε να τις κάνουμε πράξη.

Οι Κλάδοι Αστεριών, Πουλιών και Οδηγών είναι πάντα στη διάθεσή σας.

Φωτογραφικό Υλικό

Εκτύπωση Αποστολή σε φίλο/η Πίσω