Οδηγός για την προσφορά εθελοντικών υπηρεσιών σε παιδιά

Οδηγός για την προσφορά εθελοντικών υπηρεσιών σε παιδιά

Τον πρακτικό οδηγό για την προσφορά εθελοντικών υπηρεσιών σε παιδιά παρουσίασε  τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016, ο Συνήγορος του Πολίτη, με αφορμή τη συμπλήρωση 27 χρόνων από την υιοθέτηση της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού. σε ειδική εκδήλωση με τίτλο «Εθελοντισμός και Δικαιώματα του Παιδιού», στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» του Δήμου Αθηναίων. Την εκδήλωση παρακολούθησε η Πρόεδρος του ΣΕΟ κα Λ. Λεβίδη

Ο πρακτικός οδηγός «Εθελοντισμός και Δικαιώματα του Παιδιού» είναι προϊόν πολύχρονης δράσης του Συνηγόρου και ανταλλαγής εμπειριών και απόψεων δημοσίων φορέων και μη κυβερνητικών οργανώσεων που παρέχουν εθελοντικές υπηρεσίες σε παιδιά, με στόχο τον σχεδιασμό εργαλείων εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού και τη δεοντολογία που απορρέει από αυτήν.

ο Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού συμμετείχε  με την Δήμητρα Χατζηδημητρίου, Εκπαιδεύτρια, στην εννεαμελή Επιστημονική Επιτροπή. Στις δυο Σεμιναριακές συναντήσεις, που προηγήθηκαν της Έκδοσης υπό τον συντονισμό του Συνηγόρου του Πολίτη- Συνηγόρου του Παιδιού, με την παρουσία 31 φορέων, συμμετείχαν και η Άντζελα Τρούσα, Εκπαιδεύτρια, ως συντονίστρια ομάδας εργασίας και η Σοφία Θειάδου που ανέλαβε την παρουσίαση του ΣΕΟ. Στη εκδήλωση μίλησε σε  στρογγυλό τραπέζι η Μαρία Γιούτσου Περιφερειακή Έφορος και Εκπαιδεύτρια ως εκπρόσωπος του ΣΕΟ στον Συνήγορο του Παιδιού. Την εικαστική επιμέλεια και τον σχεδιασμό του Εντύπου προσέφερε η Μαρία Ζαχαριάδου, Εκπαιδεύτρια την οποία και ευχαριστούμε θερμά.

Φωτογραφικό Υλικό

Εκτύπωση Αποστολή σε φίλο/η Πίσω