Δελτίο Τύπου Πανελλήνιας Συνάντησης Κλάδου Οδηγών 19.04.2019

19 Απριλίου  2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
του ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ

Μια τριήμερη συνάντηση παιδιών και νέων με συμμετοχή 500 ατόμων πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 20  - 22 Απριλίου στην Ελευσίνα, από τον Kλάδο Οδηγών του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.

Η τριήμερη αυτή Πανελλήνια Συνάντηση Ενωμοτιών με τίτλο "Δώσε στην Ενωμοτία Διάσταση” είναι μία Πανελλήνια Συνάντηση Ενωμοτιών που έχει σκοπό να ενθαρρύνει και να επιβραβεύσει την ασχολία των Οδηγών (παιδιά ηλικίας 11-14 ετών) με τον Πολιτιστικό, Περιβαλλοντικό και Κοινωνικό «χώρο».

Με αυτή την δράση δίνουμε την ευκαιρία στους Οδηγούς, να ασχοληθούν με δραστηριότητες που έχουν αποφασίσει οι ίδιοι με τις Ενωμοτίες τους, σύμφωνα με τους τρείς ’ξονες του Οδηγικού Παιδαγωγικού Προγράμματος δηλ. Προσωπική Ανάπτυξη, Φύση & Περιβάλλον και Κοινωνική Προσφορά, μέσα από συγκεκριμένα έργα , όπου κατά την διάρκεια υλοποίησης τους οι Οδηγοί, θα έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν μοναδικές εμπειρίες κοινωνικής συμμετοχής, και να αφήσουν το αποτύπωμα τους στην πόλη και τους κατοίκους της Ελευσίνας.

Οι δράσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, αλλά και άλλες οργανώσεις

 1. Τα Μυστικά του Κήπου, Εξωραϊσμός Υπαίθριου Χώρου, Αρχιτεκτονική Κήπου, συνεργασία με ειδικούς καθώς και με τα συνεργεία του Δήμου, και υιοθέτηση αυτού από τους Οδηγούς της Ελευσίνας.
 1. Ο Τοίχος κάτι θέλει να μας πεί, παράλληλα με τον εξωραϊσμό της πλατείας, όπου σε συγκεκριμένες ημερομηνίες από το Τοπικό Τμήμα Ελευσίνας θα γίνεται συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης.
 1. Όμορφη Πόλη μου, Ενασχόληση με την παράκτια περιοχή της Ελευσίνας, αποτύπωση εικόνων που συνθέτουν το τοπίο της περιοχής και διατύπωση προτάσεων για τη βιώσιμη ανάπτυξή της.
 1. Τhe puppet Show, Ανακάλυψη ενός συγγραφέα και των ιδεών του βιβλίου του. Μεταφορά αυτών των ιδεών μέσα από κούκλες σε κουκλοθέατρο Συνεργασία με συγγραφέα Ευαγγελία Στάθη.
 1. Μία Εικόνα Χίλιες Λέξεις, Φωτογράφιση των πιο σημαντικών γεγονότων του τριημέρου, παρουσίαση των δράσεων
 1. Φώτα, Κάμερες και πάμε Η δημιουργία ταινίας μικρού μήκους με θέμα την Ελευσίνα , συνεργασία με Κινηματογραφική Λέσχη Ελευσίνας
 1. Μία βόλτα στο Μουσείο Δημιουργία μουσειοσκευών για τα τρία μουσεία της Ελευσίνας (Αρχαιολογικό, Λαογραφικό ΑΔΡΑΧΤΙ και Μικρασιατών), για να κάνει πιο ενδιαφέρουσα την παρουσίαση των εκθεμάτων.
 1. Με τα μάτια κλειστά, Με μια βιωματική βόλτα στην πόλη της Ελευσίνας εντοπίζουμε δυσκολίες ατόμων με προβλήματα όρασης. Γνωρίζουμε το "Διαβάζω για τους άλλους''. Ηχογραφούμε παραμύθι για παιδιά. Μαζεύουμε βιβλία για την οργάνωση. Επίσκεψη σε ΚΑΠΗ να διαβάσουμε ή σε κέντρο με άτομα με νοητικά προβλήματα. Συνεργασία με το Κέντρο Αγάπης Φωλιά, ΚΑΠΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ και Στούντιο Τζανιδάκης καθώς και τον Φορέα Διαβάζω για τους άλλους
 1. Χορεύοντας , Οι κανόνες της δράσης συνήθως περιγράφονται στους συμμετέχοντες λίγα λεπτά πριν πραγματοποιηθεί, αλλά αν είναι απαραίτητο μπορεί να εξαπλωθεί αρκετά νωρίς για να επιτρέψει στους συμμετέχοντες να προετοιμαστούν επαρκώς. Συνεργασία με Σχολή Χορού Επισκόπου
 1. Τσιμεντοκαλλιτέχνες, Δημιουργία αντικειμένου γλυπτού από τσιμέντο σε μεγάλη κλίμακα. Συνεργασία με ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ- ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ & ΤΙΤΑΝ
 1. Ωκεανός SOS Διαδραστική προσέγγιση του προβλήματος της ρύπανσης στον κόλπο της Ελευσίνας. Κατασκευή εικαστικού από πλαστικό.
 1. Mουσική του Δρόμου, Σε συνεργασία με τους κατοίκους αλλά και μουσικούς παίζουν μουσική και τραγουδούν στους δρόμους της πόλης, χρησιμοποιώντας και αυτοσχέδια μουσικά όργανα.
 1. Γίνε η φωνή τους Ζωοφιλία, δημιουργία χώρων σίτισης αδέσποτων ζώων στα κέντρα φιλοξενίας αδέσποτων σε συνεργασία με τον φορέα Αδέσποτα Μυστήρια.
 1.  «Εσο Ετοιμος για σένα και τους γύρω σου», δραστηριότητες του προγράμματος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού με θέμα την πολιτική προστασία συνεργασία με Σαμαρείτες και Πυροσβεστικό Σώμα.
 1. Πρόσβαση άνευ ορίων, Διοργάνωση και συμμετοχή σε αγώνες με τις τοπικές ομάδες για την κατανόηση της συνθήκης που βιώνουν αθλητές με αναπηρία Συνεργασία με Αθλητικό Όμιλο Τριπτόλεμος, Special Olympics.
 1. Δαιμόνιοι Ρεπορτερς, Δημοσιογραφία, σε όλα τα ΜΜΕ με αφορμή την Πανελλήνια Συνάντηση (άρθρο, συμμετοχή σε ραδιοφωνική και τηλεοπτική εκπομπή).
 1. Στα Ξάρτια, οι ομάδες θα μυηθούν στα μυστικά της ναυτοσύνης, με την συνεργασία των Ναυτοδηγών Κηφισιάς

Τα αποτελέσματα των δράσεων αυτών θα παρουσιαστούν την Κυριακή 21 Απριλίου, στις 21:00 στο Θέατρο του Παλαιού Ελαιουργείου.

Η Πανελλήνια συνάντηση έχει την στήριξη της Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

 

Με την υποστήριξη της

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

 

Εκτύπωση Αποστολή σε φίλο/η Πίσω