Η Ομάδα των Πουλιών λέγεται Σμήνος και λειτουργεί με τη συλλογική ευθύνη 2-3 ενηλίκων που έχουν εκπαιδευτεί κατάλληλα και είναι σε συνεχή επικοινωνία με τη διοίκηση του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού. Πρόκειται για εθελοντές, οι οποίοι με πολύ κέφι και ενθουσιασμό, δραστηριοποιούνται για την επίτευξη του σκοπού του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού. Γι’ αυτόν τον λόγο αφιερώνουν πολύ από τον ελεύθερο χρόνο τους, πέρα από την οικογένεια, τη δουλειά, τις σπουδές και τις όποιες άλλες υποχρεώσεις τους.

Το Σμήνος δέχεται παιδιά ηλικίας 7-11 ετών, τα οποία χωρίζονται σε μικρότερες ομάδες: τις Φωλιές. Παιδιά και Στελέχη συγκεντρώνονται σε συγκεκριμένο χώρο, στην «Εστία», μία φορά την εβδομάδα, σε σταθερή ώρα και ημέρα, από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Ιούνιο. Η Συγκέντρωση διαρκεί δύο ώρες και περιλαμβάνει διαφορετικές κάθε φορά θεματικές ενότητες, οι περισσότερες εκ των οποίων βασίζονται στις ιδέες και στις επιθυμίες των παιδιών. Τα Πουλιά, όταν συμμετέχουν σε δραστηριότητες του Σμήνους, φορούν τη Στολή τους.

Οι Συγκεντρώσεις ολοκληρώνονται με την Κατασκήνωση, όπου Στελέχη και παιδιά διαμένουν σε ασφαλές χώρο κοντά στη φύση για επτά με οκτώ μέρες, ακολουθώντας το Οδηγικό Παιδαγωγικό Πρόγραμμα.

Μάθετε περισσότερα εδώ