Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, από το 1950 μέχρι σήμερα, με τη δημιουργία των Ειδικών Ομάδων, αλλά και αργότερα με την ενσωμάτωση των παιδιών με αναπηρία στις υπάρχουσες oδηγικές, έχει βοηθήσει τα παιδιά και τους νέους να ζήσουν μια πρωτόγνωρη ελευθερία, να χαρούν τη ζωή κοντά στη φύση και να κάνουν νέους φίλους. και να Τονίζεται ότι η αναπηρία όχι μόνο δεν στέκεται εμπόδιο, αλλά μέσα από το Οδηγικό Παιδαγωγικό Πρόγραμμα που εφαρμόζεται, αναδεικνύονται συνεχώς οι δυνατότητες τους.

Ειδικά Σχολεία, Ιδρύματα και Κέντρα Ειδικής Εκπαίδευσης, πιστεύοντας στην παιδαγωγική αξία του Οδηγισμού, έχουν συμπεριλάβει στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα τους μια δίωρη συγκέντρωση, στηρίζοντας δραστηριότητες που δημιουργούν ευκαιρίες προσωπικής ανάπτυξης και κοινωνικοποίησης των παιδιών και των νέων, αλλά και ευκαιρίες να βρεθούν με άλλες ομάδες συνομηλίκων.

Οι Οδηγοί των Ειδικών Ομάδων, παιδιά και νέοι με αναπηρία, ως 35 ετών, ανήκουμε στην πιο μεγάλη παρέα του κόσμου και μας αρέσει πολύ.

Ανακαλύπτουμε συνεχώς τις δυνατότητές μας, γινόμαστε πιο ανεξάρτητοι, ζούμε κοντά στη φύση και αποκτούμε περιβαλλοντική συνείδηση, χαιρόμαστε την κατασκηνωτική ζωή, μαθαίνουμε την αξία της φιλίας, της προσφοράς στον συνάνθρωπο.

Η αναπηρία δε στέκεται εμπόδιο στη ζωή μας, γιατί μαθαίνουμε να αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία, μικρή ή μεγάλη, για προσωπική ανάπτυξη.

Άλλωστε, μας αρέσουν πολύ οι προκλήσεις…