Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, στη δύσκολη κατάσταση που βιώνει η πατρίδα μας, βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στη πρώτη γραμμή βοήθειας και συμπαράστασης, σε κάθε σημείο της χώρας, κάνοντας πράξη το ρητό του: «Έσο Έτοιμος».

Τα μέλη μας, ως εκφραστές της Οδηγικής ιδεολογίας και στάσης απέναντι στον συνάνθρωπο, δραστηριοποιήθηκαν, πάντα σε συνεργασία με Αρχές και Φορείς, σε μια σειρά από δράσεις βοήθειας.

Συγκεκριμένα, ενήλικα μέλη του Οδηγισμού:

  • δραστηριοποιήθηκαν στο πρόγραμμα των Δήμων «Βοήθεια στο σπίτι» διανέμοντας αγαθά πρώτης ανάγκης και φάρμακα σε συνανθρώπους μας.
  • συμμετείχαν στα τηλεφωνικά κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών των Δήμων.
  • μαγείρεψαν στο σπίτι, μαζί με ομάδες εφήβων του Οδηγισμού, και παρέδωσαν με ασφάλεια σε συνεργαζόμενες μονάδες του Δήμου Αθηναίων, φαγητό για αστέγους.
  • συγκέντρωσαν είδη διατροφής και καθαριότητας για την καθημερινή σίτιση και υγιεινή των φιλοξενουμένων γηροκομείου.
  • κατασκεύασαν και παρέδωσαν σε νοσοκομεία, υφασμάτινες μάσκες υγιεινής.

Επιπλέον, ο Οδηγισμός έδωσε και συνεχίζει να δίνει το παρών, υποστηρίζοντας παιδιά και γονείς για να μοιραστούν δημιουργικές στιγμές στο σπίτι.

Δημιουργήθηκαν διαδικτυακά πακέτα, διαδίδοντας το μήνυμα «Μένουμε σπίτι», με:

  • ιδέες και προτάσεις για παιχνίδια, κατασκευές και πολλά άλλα ενδιαφέροντα.
  • Ιδέες για τους γονείς και τα μικρότερα παιδιά.
  • Ιδέες για τους νέους που θα δουλέψουν μόνοι τους ή με διαδικτυακές παρέες.

 

  • εκπαιδευτικά webinars

«Οδηγισμός και διαδικτυακά!»

Υποστήριξη της ψυχικής υγείας των παιδιών μέσω των δράσεων των ομάδων τους, με την εφαρμογή διαδικτυακών συναντήσεων.

Προγράμματα Παιδιών και Εφήβων:

#menoumespiti και #dimiourgoumestigmes

#ΒγαινουμεΑποΤοΣπιτι με το Μυαλό και τη Φαντασία μας για την υγεία του Νου και του Πνεύματος

Ο Ελληνικός Οδηγισμός συμβάλλει στην ανάπτυξη των παιδιών και των νέων ώστε να γίνονται άτομα υπεύθυνα, ελεύθερα και ικανά να διεκδικούν και να συμμετέχουν ως ενεργοί πολίτες. Οι κοινές αξίες όλων των Οδηγών είναι η συνεργασία, η δικαιοσύνη, ο σεβασμός στον άνθρωπο και στο περιβάλλον.

Σε όλη την διαδρομή του, ο ελληνικός Οδηγισμός, αλληλεπιδρά με την κοινωνία και προσπαθεί πάντα να είναι στην αιχμή της πρωτοπορίας.

Tο Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (έτος ιδρύσεως 1932) είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, Σωματείο Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, υπαγόμενο στις διατάξεις του Αστικού Κώδικα και Μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Οδηγών (WAGGGS).

Σύμφωνα με το Καταστατικό του αποτελεί Σωματείο μη κερδοσκοπικό με παιδαγωγικό, κοινωφελή και πολιτιστικό χαρακτήρα. Έχει ως στόχο την εξωσχολική διαπαιδαγώγηση παιδιών και εφήβων. Με σύγχρονα παιδαγωγικά και δημιουργικά προγράμματα που βασίζονται στους άξονες: Προσωπική Ανάπτυξη, Κοινωνική Συμμετοχή και Ζωή στη Φύση, μέσα σε αυτοδιοικούμενες Ομάδες, δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να αναπτύξουν πρωτοβουλίες και ικανότητες και να εξελιχθούν σε δημιουργικά μέλη της κοινωνίας.

ΤΕΛΟΣ