Νίκη Κεραμέως
Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων

«90 χρόνια Οδηγισμού, 90 χρόνια προσφοράς, στον επετειακό εορτασμό του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, ενός φορέα που μέσα από τη μεταλαμπάδευση αξιών και την αξιοποίηση σύγχρονων παιδαγωγικών μεθόδων και δημιουργικών δραστηριοτήτων συμβάλλει στη διάμόρφωση των νέων και των επόμενων γενεών. Όπως είπαν και τα ίδια τα παιδιά  -Το μέλλον είμαστε εμείς, τα ίδια τα παιδιά!-»

Άλκηστις Πρωτοψάλτη
Τραγουδίστρια, πρώην Οδηγός

«Το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ γιόρτασε τα 90 του χρόνια στο Μουσείο Μπενάκη!!!

Σας Ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνατε, θα είμαι πάντα δίπλα σας !!!»

Βασίλης Ζορμπάς
Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής

«Ο Ελληνικός Οδηγισμός συμβάλλει στην ανάπτυξη των παιδιών και των νέων ώστε να γίνονται άτομα υπεύθυνα, ελεύθερα και ικανά να διεκδικούν και να συμμετέχουν ως ενεργοί πολίτες. Οι κοινές αξίες όλων των Οδηγών είναι η συνεργασία, η δικαιοσύνη, ο σεβασμός στον άνθρωπο και στο περιβάλλον. Σε όλη την διαδρομή του, ο ελληνικός Οδηγισμός, αλληλεπιδρά με την κοινωνία και θέλω να ευχηθώ τα 90 χρόνια ιστορίας του να είναι μόνο η αρχή αυτού του πραγματικά σπουδαίου έργου του».

Μαίρη Ιγγλέση
Ηθοποιός, Αντιδήμαρχος Δήμου Ηρακλείου Αττικής, Καλλιτεχνική Διευθύντρια θεάτρου «Ελεύθερη Έκφραση»

«Χθες, συμμετείχα στην εκδήλωση για τα 90 χρόνια Οδηγισμού, στο Μουσείο Μπενάκη, που διοργάνωσε το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ. Συναντήθηκα με πολύ αγαπημένους μου συναδέλφους από τον καλλιτεχνικό χώρο και το ΣΕΟ, μας βράβευσε, τον καθένα ξεχωριστά, για τη δική του δράση, όπως κι αν έχει υποστηρίξει το Σώμα.

Αισθάνομαι την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας τη χαρά και τα πολλά, αμέτρητα ευχαριστώ μου στο δυναμικό Σώμα που ήταν το παρελθόν, είναι το παρόν και θα είναι το μέλλον!»

Βασίλης Μπανιώτης
Φίλος του Οδηγισμού, στιχουργός τραγουδιού 90 χρόνια Οδηγισμού

«Το χαμόγελο δεν είναι τόσο για τον “έπαινο” που μου απένειμαν από το ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ” ..Είναι μεγάλη η χαρά μου που κάποιοι στίχοι δικοί μου έγιναν τραγούδι για τα 90στά τους γενέθλια το οποίο μελοποίησε και τραγούδησε ο Γιάννης Σαββιδακης…90 χρόνια συνεχούς προσφοράς στα παιδιά, στους νέους και στο περιβάλλον..90 χρόνια δράσης και αξιών… Χρόνια σας πολλά ΣΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΟΔΗΓΙΣΜΟΥ….μια φορά φίλος του Οδηγισμού για πάντα φίλος…

Ελευθέριος Σκιαδάς
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αθηναίων

«90 ΧΡΟΝΙΑ ΟΔΗΓΙΣΜΟΣ & ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ

Έχοντας γράψει την ιστορία της γέννησης του Κινήματος του Οδηγισμού στην Αθήνα, ένιωσα συγκίνηση απευθύνοντας χαιρετισμό και βλέποντας την όμορφη ανθρώπινη «βεντάλια», μικρών και μεγάλων και τα όμορφα μηνύματά τους γιορτάζοντας την 90ετηρίδα τους. Ακόμη περισσότερο διότι συνάντησα την κόρη και εγγονή των ιδρυτριών (Ελένη & Ειρήνη Μπενάκη) Κυρία Αιμιλία Γερουλάνου, με την οποία μας συνδέουν δεσμοί από τότε που συνυπηρετήσαμε στον πάλαι ποτε Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων. Ομορφιές!»

Κώστας Αγοραστός
Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

«Τις  θερμότερες  ευχές  μου  για  τα  90  χρόνια  εθελοντικής  κοινωνικής  προσφοράς  και παιδαγωγικής δράσης του  Σώματος  Ελληνικού Οδηγισμού. Αποτελείτε προστιθέμενη αξία  για την ελληνική κοινωνία μεταδίδοντας διαγενεακά, πανανθρώπινα μηνύματα που απηχούν τις  ελληνικές και ευρωπαϊκές αξίες και ιδεώδη και αφήνουν πίσω τους μέλλον. Για αυτό και ο Οδηγισμός παραμένει μέχρι σήμερα η πιο «μεγάλη παρέα του κόσμου», με παρουσία σε 90 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, και τρόπος  ζωής για χιλιάδες νέους, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις. Συγχαρητήρια στη Διοίκηση και τα    μέλη του Σώματος  Ελληνικού  Οδηγισμού που  με  ανταγωνισμό  προσφοράς  και  κατάθεση  ψυχής, μεταλαμπαδεύουν στις νεότερες γενιές, διαχρονικές αξίες όπως ο σεβασμός στη φύση και το περιβάλλον,  η εθελοντική προσφορά, η  συντροφικότητα, η πειθαρχία, η  ανάπτυξη δεξιοτήτων που είναι χρήσιμες για το υπόλοιπο της ζωής,  η ανάληψη ευθύνης και ενεργού ρόλου στα κοινά. Καλή επιτυχία στις  χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνετε στο Ζάππειο Μέγαρο, με τιμώμενη περιοχή τη Θεσσαλία. Είναι εκδηλώσεις  που έχει ανάγκη η κοινωνία σήμερα και που μεταφέρουν  μήνυμα αγάπης, αλληλεγγύης, ενσυναίσθησης, ελπίδας: Και αυτά τα Χριστούγεννα κάνεις δεν είναι  μόνος.»

Κωνσταντίνος Τάτσης
Αντιπρόεδρος ΔΣ, Σώματος Ελλήνων Προσκόπων

«90 χρόνια, πολύς χρόνος. Χαμόγελα, αγκαλιές, αγάπη, τραγούδια, φωνές, αγάπη γιατί σαν αδελφά σωματεία αυτό που κυριαρχεί είναι η αγάπη και εύχομαι όχι 100 αλλά 200 χρόνια να είμαστε κι εδώ. Καλή συνέχεια και περισσότεροι και καλύτεροι!»

Κωνσταντίνος Βεργίτσης
Αναπληρωτής Γενικός Έφορος Σώματος Ελλήνων Προσκόπων

«Και στα 100 και στα 200 και στα 300! Και πάντα πρώτοι στο καλό.»

Λόλα Νταϊφά
δημοσιογράφος, πρώην Οδηγός

«Θα ευχηθώ να γιορτάσει πολλά πολλά χρόνια ο Οδηγισμός στην Ελλάδα γιατί βοηθάει εξαιρετικά τα παιδιά και αυτό το λέω από προσωπική μου πείρα, γιατί αν εγώ έμαθα να είμαι συνεπής, αν έμαθα να αγαπάω τη φύση, να μου αρέσουν τα λουλούδια και να είμαι ευγενής και προσηνής όπως έλεγε ο δικό μας ο Νόμος, είναι επειδή ήμουν Οδηγός. Και ένα άλλο που θυμάμαι είναι ότι τα γιασεμιά είναι το αγαπημένο μου λουλούδι γιατί γιασεμί ήταν η Ενωμοτία μου. Ήμουν Ενωμοτάρχισσα. Πραγματικά, εύχομαι τα καλύτερα και εύχομαι μακάρι να μπορέσει να περάσει βαθιά ο Οδηγισμός μέσα στα σχολεία γιατί πιστεύω ότι θα κάνει πάρα πολύ καλό στα παιδιά, στους εφήβους και θα βρουν έναν προορισμό στη ζωή τους.»

Αλέκα Καρατζά
Αντιπρόεδρος ΔΣ, ΧΕΝ

«Είμαστε από τη ΧΕΝ Αθηνών, μια γυναικεία οργάνωση, συνεργαζόμαστε πάρα πολύ μαζί σας και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία. Είμαι συγκινημένη γιατί έζησα στην Αμερική και όταν ήμουν μικρή ήμουν Girl Scout στο Michigan. Και συγκινούμαι που βρίσκομαι εδώ και σας εύχομαι καλή συνέχεια και καλή δύναμη.»

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου
Βουλευτής, πρώην Οδηγός

«Χαίρομαι πάρα πολύ που βρίσκομαι σήμερα εδώ για να γιορτάσουμε τα 90 χρόνια του Οδηγισμού στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι είναι πάντα επίκαιρη η πρωτοβουλία για τον Οδηγισμό, έχω τις καλύτερες αναμνήσεις και εύχομαι και το ίδιο να συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια.»

Εθελοντές Σαμαρείτες Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

«Χρόνια πολλά στο Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού. Να συνεχίσει να μοιράζει στα παιδιά χαμόγελα, πολύ παιχνίδι και να τους δίνει τη δυνατότητα μέσα από τα δράσεις να γίνονται καλύτεροι άνθρωποι.»

Αγγελική Λεβέντη
τ. Βουλευτής

«Είναι χαρά μου και πάλι να είμαι εδώ στα 90 χρόνια του Ελληνικού Οδηγισμού. Ένας θεσμός που κρατάει χρόνια γιατί κάνει καλή δουλειά και αξίζει να συνεχίσει για πάρα πολλά χρόνια για την προσφορά του και όχι μόνο. Είναι πάντα ένα πολύ καλό παράδειγμα για όλους και στην κοινωνία αλλά και σε όλους τους χώρους. Να είστε καλά!»

Παύλος Γερουλάνος
τ. Υπουργός Πολιτισμού

«Είναι 90 χρόνια μιας καταπληκτικής δράσης η οποία από την αρχή της ιστορίας της κατάφερε να φέρει τα παιδιά μαζί, να τα εκπαιδεύει πάνω σε σωστές αξίες και αρχές, να δίνει μια προοπτική στα παιδιά και να δημιουργεί έναν ωραίο σύνδεσμο μεταξύ τους. Ειδικά σε μια εποχή που τα παιδιά είναι βυθισμένα στα κινητά τους, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού παίρνει αυτά τα παιδιά και τα βγάζει στην εξοχή, τους μαθαίνει πώς να αγαπούν τη φύση, πώς να αγαπούν την κοινωνικοποίησή τους, πώς να τα βλέπουμε με ένα θετικό μάτι. Αυτή η αισιοδοξία που βγάζουν οι Οδηγοί είναι ότι πιο πολύτιμο χρειάζεται η κοινωνία μας σήμερα.»

Γιάννης Σαββιδάκης
τραγουδιστής, δημιουργός τραγουδιού 90 χρόνια Οδηγισμού

«Είναι μια γιορτή του Ελληνικού Οδηγισμού, είναι για την επέτειο των 90 χρόνων από την ίδρυσή του και χαίρομαι πάρα πολύ γιατί μου έγινε η πρόταση να γράψω ένα τραγούδι της επετείου των 90 χρόνων. Το έγραψα, αρέσει πάρα πολύ, είμαι μέρος αυτού του πράγματος πλέον και ευχαριστώ τα παιδιά για όλο αυτό το ωραίο πράγμα που μου συμβαίνει. Ο Οδηγισμός είναι ένας τρόπος να έρχονται οι άνθρωποι κοντά, να δείχνουν μέσω των δεξιοτήτων και ικανοτήτων που τους διδάσκονται μέσα στα χρόνια, να δείχνουν την αλληλεγγύη τους ο ένας με τον άλλο. Αυτό είναι. Για μένα είναι αλληλεγγύη, εθελοντισμός, καλή πίστη και καλή προαίρεση.»

Δημήτρης Σκάλκος
Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ

«……….Ο Οδηγισμός αποτελεί μια αξιοσημείωτη πολυετή έκφραση εθελοντισμού που συμβάλλει στην ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών και προάγει την ανιδιοτελή κοινωνική προσφορά.»

Χάρης Ρώμας
Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Περιφέρειας Αττικής

«Ναι λοιπόν! Ήμουν ένας από τους τυχερούς που τιμήθηκαν με επετειακό μετάλλιο από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού για τα 90 χρόνια από την ίδρυσή του. Σε μια θαυμάσια τελετή που όλοι οι Οδηγοί, κάθε ηλικίας, ανέβηκαν στη σκηνή, παρέλαβα το δικό μου μετάλλιο συγκινημένος και υποσχέθηκα ότι θα είμαι πάντα κοντά στην ιδέα του Οδηγισμού.»