Αγαπητέ Χορηγέ,

Κάθε υποστήριξη προς το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού γνωστοποιείται στα μέλη μας ή στο ευρύτερο κοινό αναλόγως:

 • σε κάθε ανταλλαγή αλληλογραφίας του Σωματείου, έντυπη ή ηλεκτρονική
 • στον ετήσιο απολογισμό που αποστέλλεται σε Αρχές (Υπουργεία, Βουλευτές, Τοπική Αυτοδιοίκηση). Φορείς, Ιδρύματα, Εταιρείες.
 • στον Ιστότοπό μας ή και
 • με προωθητικό υλικό (banners, ημερολόγια, μπλούζες κ.α.)

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ενεργά υποστήριξαν το έργο του Οδηγισμού οι Φορείς και οι Εταιρείες: Δήμος Αθηναίων, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο ΑθηνώνΜουσείο ΜπενάκηAlpha BankΤράπεζα ΠειραιώςΟΠΑΠMISKO Α.Ε.Coca Cola Τρία ΈψιλονΕΨΑ Α.ΕNestle ΕλλάςKraft Foods EuropeSupermarket ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣΕκδοτικός Οίκος Αφοί Κυριακίδη Α.Ε.

Οι δωρεές και οι χορηγίες τυγχάνουν της προβλεπομένης από το νόμο φοροαπαλλαγής.

Ο Οδηγισμός είναι ένα παιχνίδι με νόημα. Παρέχει ευκαιρίες σε παιδιά και νέους (ηλικίας από 5 έως 17 ετών) για:

 • να προκαλέσουν τους εαυτούς τους με νέες περιπέτειες και να αποκτήσουν εμπειρίες
 • να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και τις ικανότητές τους
 • να αναπτύξουν το δικό τους προσωπικό σύστημα αξιών, που θα δίνει νόημα και κατεύθυνση στη ζωή τους
 • να αναπτύξουν κριτική σκέψη και να γίνουν ικανοί να λαμβάνουν αποφάσεις
 • να κάνουν νέες φιλίες και να διασκεδάζουν
 • να μάθουν την αξία της ομαδικής δουλειάς και να αναπτύσσουν ηγετικές ικανότητες
 • να εκτιμούν το φυσικό περιβάλλον και να το προστατεύουν
 • να κατανοούν και να μαθαίνουν τον κόσμο, τους ανθρώπους και τις διαφορετικές κουλτούρες

Με βάση τα χαρακτηριστικά που διακρίνουν την κάθε ηλικία, παιδιά και νέοι διακρίνονται σε 4 ηλικιακές ομάδες-Κλάδους:

Τα Αστέρια, κορίτσια και αγόρια 5 έως 7 ετών

Τα Πουλιά, κορίτσια και αγόρια 7 έως 11 ετών

Τους Οδηγούς, κορίτσια και αγόρια 11 έως 14 ετών

Τους Μεγάλους Οδηγούς, κορίτσια και αγόρια 14 έως 17 ετών

Τις Οδηγικές Ομάδες συντονίζουν εθελοντικά ενήλικοι νέοι που αγαπούν τα παιδιά και εκπαιδεύονται κατάλληλα από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού στο Οδηγικό παιδαγωγικό πρόγραμμα.

Ποια είναι η δομή του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού

Αστέρια, Πουλιά, Οδηγοί, Μεγάλοι Οδηγοί και τα Στελέχη τους συγκεντρώνονται σε εβδομαδιαία βάση για να υλοποιήσουν το πρόγραμμά τους σε ένα από τα 90 Τοπικά Τμήματα που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα. Τα κεντρικά γραφεία λειτουργούν στην Αθήνα: Ξενοφώντος 10 – Σύνταγμα.

Στατιστικά Στοιχεία

 • Τα ενήλικα μέλη του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, υπολογίζεται ότι παρέχουν περίπου 300.000 ώρες εθελοντικής προσφοράς τον χρόνο.
 • πάνω από 8 εκατοντάδες χιλιάδες άνδρες και γυναίκες, ενεργοί πολίτες της ελληνικής κοινωνίας, έχουν υπάρξει μέλη της Οργάνωσης εδώ και 90 χρόνια.

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγιαμού είναι τακτικό μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Οδηγών και Κοριτσιών Προσκόπων – WAGGGS – που αριθμεί πάνω από 10.000.000 μέλη σε 145 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ευκαιρίες για συνεργασία

Η συνεργασία με το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού είναι ο ιδανικός τρόπος για διαφήμιση, προώθηση και δημιουργία ευκαιριών δημοσίων σχέσεων με αποδέκτη ένα μεγάλο και δυναμικό νεανικό κοινό που συχνά λειτουργεί ως διαμορφωτής τάσεων. Ευκαιρίες για συνεργασία παρουσιάζονται στα πλαίσια εκδηλώσεων που διοργανώνονται σε πανελλήνιο, περιφερειακό ή τοπικό επίπεδο, στην υποστήριξη προγραμμάτων, στην προβολή και διαφήμιση στις εκδόσεις της οργάνωσης έντυπες και ηλεκτρονικές, στη φιλοξενία εταιρικών δραστηριοτήτων κ.α.

Εκδηλώσεις

Οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται στα πλαίσια των προγραμμάτων του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού απευθύνονται σε ένα μεγάλο αριθμό ατόμων. Αφορούν, μεταξύ άλλων σε Συναντήσεις, Συνέδρια, Κατασκηνώσεις και προσφέρονται για προώθηση νέων προϊόντων, ενίσχυση της εικόνας προϊόντων που κυκλοφορούν ήδη, ακόμα και για έρευνα αγοράς.

Προγράμματα

Στον Οδηγισμό σχεδιάζονται και υλοποιούνται πρότυπα σύγχρονα παιδαγωγικά προγράμματα, προσαρμοσμένα στις ανάγκες κάθε ηλικίας με επιμέρους στόχους κάθε χρονιά. Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού καλωσορίζει κάθε πιθανή συνεργασία και υποστήριξη για την ανάπτυξη αυτών των προγραμμάτων.

Ιστότοπος

Στον διαδικτυακό χώρο του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού μπορούν να προβληθούν υποστηρικτές και χορηγοί εφόσον το επιθυμούν.

Ο Ελληνικός Οδηγισμός είναι μια από τις πρώτες οργανώσεις νέων με πάνω από 10.000 Μέλη που «μιλάνε» μεταξύ τους και πολύ! Η επικοινωνία “από στόμα σε στόμα” είναι από τα σημαντικότερα μέσα εσωτερικής επικοινωνίας. Τα νέα ταξιδεύουν γρήγορα τόσο στα μέλη της οργάνωσης, όσο και στις οικογένειες και τους φίλους τους!

Επικοινωνία

Για κάθε πληροφορία ή διευκρίνιση που αφορά πρόγραμμα συνεργασίας ή χορηγία, παρακαλούμε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων: τηλ.:210 3235794, e-mail: pr@seo.gr