Ο Οδηγισμός δίνει δυναμικό παρών για την ανακούφιση των πληγέντων

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, εκφράζει τη μεγάλη λύπη και την έντονη ανησυχία του για την ανείπωτη εθνική τραγωδία που εκδηλώνεται κατά τις τελευταίες μέρες, με πύρινα μέτωπα κυρίως στην Αττική αλλά και σε επιμέρους περιοχές της χώρας μας.

Από την πρώτη στιγμή ενεργοποίησε το Πανελλήνιο Δίκτυο Πολιτικής Προστασίας του «ΕΣΟ ΕΤΟΙΜΟΣ» και έθεσε τις δυνάμεις του στη διάθεση της πολιτείας, κάνοντας πράξη την κοινωνική συμμετοχή και προσφορά του.

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού ξεκινά έναν οργανωμένο «αγώνα δρόμου αντοχής» ώστε να συνδράμει στην ανακούφιση πληγέντων, με ενέργειες σε δύο ανεξάρτητους τομείς παροχής βοήθειας:

Α) Συλλογή ειδών ανάγκης και αποστολή τους για την ανακούφιση επιχειρούντων & πληγέντων,
Β) Προσφορά με φυσική παρουσία στα πεδία όπου συντελέστηκε η φυσική καταστροφή.

Στον πρώτο τομέα λαμβάνουν μέρος μέλη του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού αλλά και φιλικά προσκείμενοι ενήλικες/ανήλικοι, συλλέγοντας στα 90 σημεία που δραστηριοποιείται το Σωματείο σε όλη την Ελλάδα, είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα.

Στο δεύτερο πεδίο συμμετέχουν μόνο ενήλικα μέλη του Σωματείου υπό την καθοδήγηση της Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειών της χώρας μας καθώς το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού είναι μέλος της Γενικής Γραμματείας της Πολιτικής Προστασίας.

Ο Ελληνικός Οδηγισμός συμβάλλει στην ανάπτυξη των παιδιών και των νέων ώστε να γίνονται άτομα υπεύθυνα, ελεύθερα και ικανά να διεκδικούν και να συμμετέχουν ως ενεργοί πολίτες. Οι κοινές αξίες όλων των Οδηγών είναι η συνεργασία, η δικαιοσύνη, ο σεβασμός στον άνθρωπο και στο περιβάλλον.

Σε όλη την διαδρομή του, ο Ελληνικός Οδηγισμός, αλληλεπιδρά με την κοινωνία και προσπαθεί πάντα να είναι στην αιχμή της πρωτοπορίας.