Μια μοναδική εκπαιδευτική αλλά και διεθνή εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν 12 μέλη του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, τα οποία παρακολούθησαν την πρώτη φάση του GOLD Greece 2023 Project, από τις 7 έως τις 10 Ιουλίου, στα κεντρικά γραφεία του Σ.Ε.Ο.

Το GOLD Greece 2023 είναι μια πρωτοβουλία τoυ Girlguiding UK, σε συνεργασία με το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και έχει ως στόχο να υποστηρίξει το Σωματείο στην ανάπτυξη σχεδίων και δεξιοτήτων που θα ενισχύσουν την απόκτηση και δια κράτηση νέων μελών. Μέσα από εργαστήρια τεσσάρων ημερών, μέλη του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν, να ανταλλάξουν ιδέες και καλές πρακτικές, να γνωρίσουν τον  Οδηγισμό του Ηνωμένου Βασιλείου, να διαδράσουν και να χαρούν τη δύναμη της παγκοσμιότητας του Οδηγισμού και τις νέες ευκαιρίες που μπορεί να προσφέρει.

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα των συναντήσεων περιελάβανε: εργαστήριο για τη διατήρηση των μελών και τη μετάβαση από Κλάδο σε Κλάδο, εργαστήριο για το σχεδιασμό  προσέλκυσης και διατήρησης Στελεχών και ανοιχτή συζήτηση για τον Οδηγισμό.

Τις επόμενες ημέρες, η εξαμελής ομάδα των Βρετανίδων Οδηγών, στο πλαίσιο του Gold Greece 2023, θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη για μια αντίστοιχη σειρά συναντήσεων και θα επισκεφτεί κατασκήνωση του Κλάδου Οδηγών στην Πιερία, ενώ από τις 21-23 Ιουλίου, στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί στο Οδηγικό Κέντρο «Τα Κονάκια» η τελική φάση των εκπαιδευτικών συναντήσεων όπου και θα επιλεγεί η ελληνική ομάδα Gold που θα ταξιδέψει το καλοκαίρι του 2024 στο Ηνωμένο Βασίλειο.