16 ημέρες ακτιβισμού κατά της βίας των κοριτσιών και των γυναικών

Τους τελευταίους 12 μήνες το ξέσπασμα του COVID-19 είχε καταστροφικές συνέπειες για τις γυναίκες και τα κορίτσια. Καθώς ο κόσμος καταπολεμά την πανδημία, η υφιστάμενη πανδημία βίας εναντίον κοριτσιών και γυναικών έχει ενταθεί.

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, με αφορμή την 25η Νοεμβρίου, που είναι η Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών και έως τις 10 Δεκεμβρίου, την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ξεκίνησε τις 16 ημέρες ακτιβισμού κατά της βίας των κοριτσιών και των γυναικών! Με σύνθημά τους το “ Orange The World” τα Ηνωμένα Έθνη επιδιώκουν να σπάσουν την αλυσίδα του “victim-blaming”.

Το “victim-blaming” φιμώνει τις γυναίκες και τα κορίτσια που βιώνουν αυτή τη βία, ενώ παράλληλα, ενισχύει τη δύναμη και τον έλεγχο των δραστών, αφήνοντάς τους να συνεχίσουν τη βίαιη συμπεριφορά τους χωρίς συνέπειες ή τιμωρία. Προτρέπουμε όλους τους νέους και όλες τις νέες να αναλάβουν δράση και να αλλάξουν την κουλτούρα του “victim-blaming”!

Στο πλαίσιο αυτό των 16 Ημερών Ακτιβισμού, η Παγκόσμια Οδηγική Οργάνωση (WAGGGS) με σύνθημά της το “It’s not Her Fault”, στέκεται αλληλέγγυη προς όλα τα κορίτσια και τις γυναίκες, που έχουν βιώσει την απόδοση ευθυνών στο θύμα (victim blaming) κάποια στιγμή της ζωής τους. Κατεβάστε το Εγχειρίδιο Δραστηριοτήτων της WAGGGS (στα αγγλικά) για ξεκινήσετε τον ακτιβισμό σας σήμερα!

LINK: cutt.ly/16Days

Μπορούμε και εμείς να κάνουμε τον κόσμο πιο “πορτοκαλί” μαζί μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης! Ακολουθήστε μας στην επίσημη σελίδα του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων στο Facebook, για να μάθετε πώς μπορείτε να διαδώσετε τις “16 μέρες ακτιβισμού” χρησιμοποιώντας τα γραφιστικά μας. Μην ξεχνάτε, ότι μπορείτε κι εσείς να δημοσιεύετε εικόνες και βίντεο σε ιστορίες και δημοσιεύσεις χρησιμοποιώντας τα σχετικά hastags: :   #δεν_φταίει_εκείνη #16Days #NotHerFault #ImHereForHer #StopTheViolence #OrangeTheWorld #GenerationEquality #NotToVictimBlaming #IsolatedNotAlone #ForHerWorld