Η Παγκόσμια Οργάνωση Οδηγών επανακυκλοφορεί το Πτυχίο Ολυμπία

Η Παγκόσμια Οργάνωση Οδηγών γιορτάζει το πνεύμα των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2024, στο Παρίσι, με το Πτυχίο Ολυμπία 2024, το οποίο σχεδιάστηκε για πρώτη φορά από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού το 2004 και αποτελεί σύμβολο ειρήνης και διεθνούς φιλίας.

περισσότερα

Ο ΓΡΑΙΓΟΣ για ακόμα μια χρονιά στον υγρό στίβο του Spetses Classic Yaght Regatta 2024

Ενήλικα μέλη του Τοπικού Τμήματος Κηφισιάς, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, μαζί με τον ΓΡΑΙΓΟ βρέθηκαν για ακόμα μια χρονιά στην Spetses Classic Yaght Regatta 2024 που αφορά αγώνες Ιστιοπλοΐας με παραδοσιακά σκάφη.

περισσότερα

Μνημείο για την Αρχιοδηγό, Λαίδη Olave Baden Powell

Με αφορμή την συμπλήρωση των 75 χρόνων λειτουργίας του Τοπικού Τμήματος Κορωπίου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, σε κλίμα συγκίνησης, το Τοπικό Τμήμα πραγματοποίησε μεγάλη επετειακή εκδήλωση, η οποία ολοκληρώθηκε με τα αποκαλυπτήρια μνημείου στην πλατεία Αγάλματος Βασιλέως Κωνσταντίνου στο Κορωπί.

περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης 2024

Κάθε χρόνο στις 22 Φεβρουαρίου, γενέθλια ημερομηνία του ιδρυτή του Προσκοπισμού και Οδηγισμού Baden Powell και της Αρχιοδηγού Olave Baden Powell, Οδηγοί σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης που στόχο έχει να προωθήσει την Παγκόσμια Φιλία.

περισσότερα

Η Ομάδα συν+ Αθήνας συναντά το περιοδικό “Σχεδία”

Μια ιδιαίτερη δράση πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης από τους νέους 18-24 ετών της  Ομάδας συν+ Αθήνας σε συνεργασία με το περιοδικό “Σχεδία”.  Μέσα από ένα οδοιπορικό στις “αόρατες διαδρομές της πόλης της Αθήνας” γνώρισαν μία άλλη ζωή που αναπνέει στην καρδιά της πρωτεύουσας.  Έμαθαν για τις δομές, τα συσσίτια και τα κέντρα αποκατάστασης που…

περισσότερα

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού συνεργάζεται με τα Θέατρα Άνεσις, Λαμπέτη και Βεάκη

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού συνεργάζεται φέτος με τα Θέατρα Άνεσις, Λαμπέτη και Βεάκη, ως υποστηρικτής των παιδικών και εφηβικών παραστάσεων που προβάλλονται αυτή τη θεατρική σεζόν…

περισσότερα