«Ναι λοιπόν! Ήμουν ένας από τους τυχερούς που τιμήθηκαν με επετειακό μετάλλιο από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού για τα 90 χρόνια από την ίδρυσή του. Σε μια θαυμάσια τελετή που όλοι οι Οδηγοί, κάθε ηλικίας, ανέβηκαν στη σκηνή, παρέλαβα το δικό μου μετάλλιο συγκινημένος και υποσχέθηκα ότι θα είμαι πάντα κοντά στην ιδέα του Οδηγισμού.»

Χάρης ΡώμαςΑντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Περιφέρειας Αττικής

«……….Ο Οδηγισμός αποτελεί μια αξιοσημείωτη πολυετή έκφραση εθελοντισμού που συμβάλλει στην ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών και προάγει την ανιδιοτελή κοινωνική προσφορά.»

Δημήτρης ΣκάλκοςΓενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ

«Είναι μια γιορτή του Ελληνικού Οδηγισμού, είναι για την επέτειο των 90 χρόνων από την ίδρυσή του και χαίρομαι πάρα πολύ γιατί μου έγινε η πρόταση να γράψω ένα τραγούδι της επετείου των 90 χρόνων. Το έγραψα, αρέσει πάρα πολύ, είμαι μέρος αυτού του πράγματος πλέον και ευχαριστώ τα παιδιά για όλο αυτό το ωραίο πράγμα που μου συμβαίνει. Ο Οδηγισμός είναι ένας τρόπος να έρχονται οι άνθρωποι κοντά, να δείχνουν μέσω των δεξιοτήτων και ικανοτήτων που τους διδάσκονται μέσα στα χρόνια, να δείχνουν την αλληλεγγύη τους ο ένας με τον άλλο. Αυτό είναι. Για μένα είναι αλληλεγγύη, εθελοντισμός, καλή πίστη και καλή προαίρεση.»

Γιάννης Σαββιδάκηςτραγουδιστής, δημιουργός τραγουδιού 90 χρόνια Οδηγισμού

«Είναι 90 χρόνια μιας καταπληκτικής δράσης η οποία από την αρχή της ιστορίας της κατάφερε να φέρει τα παιδιά μαζί, να τα εκπαιδεύει πάνω σε σωστές αξίες και αρχές, να δίνει μια προοπτική στα παιδιά και να δημιουργεί έναν ωραίο σύνδεσμο μεταξύ τους. Ειδικά σε μια εποχή που τα παιδιά είναι βυθισμένα στα κινητά τους, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού παίρνει αυτά τα παιδιά και τα βγάζει στην εξοχή, τους μαθαίνει πώς να αγαπούν τη φύση, πώς να αγαπούν την κοινωνικοποίησή τους, πώς να τα βλέπουμε με ένα θετικό μάτι. Αυτή η αισιοδοξία που βγάζουν οι Οδηγοί είναι ότι πιο πολύτιμο χρειάζεται η κοινωνία μας σήμερα.»

Παύλος Γερουλάνοςτ. Υπουργός Πολιτισμού

«Είναι χαρά μου και πάλι να είμαι εδώ στα 90 χρόνια του Ελληνικού Οδηγισμού. Ένας θεσμός που κρατάει χρόνια γιατί κάνει καλή δουλειά και αξίζει να συνεχίσει για πάρα πολλά χρόνια για την προσφορά του και όχι μόνο. Είναι πάντα ένα πολύ καλό παράδειγμα για όλους και στην κοινωνία αλλά και σε όλους τους χώρους. Να είστε καλά!»

Αγγελική Λεβέντητ. Βουλευτής

«Χρόνια πολλά στο Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού. Να συνεχίσει να μοιράζει στα παιδιά χαμόγελα, πολύ παιχνίδι και να τους δίνει τη δυνατότητα μέσα από τα δράσεις να γίνονται καλύτεροι άνθρωποι.»

Εθελοντές Σαμαρείτες Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

«Χαίρομαι πάρα πολύ που βρίσκομαι σήμερα εδώ για να γιορτάσουμε τα 90 χρόνια του Οδηγισμού στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι είναι πάντα επίκαιρη η πρωτοβουλία για τον Οδηγισμό, έχω τις καλύτερες αναμνήσεις και εύχομαι και το ίδιο να συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια.»

Μαριλίζα ΞενογιαννακοπούλουΒουλευτής, πρώην Οδηγός

«Είμαστε από τη ΧΕΝ Αθηνών, μια γυναικεία οργάνωση, συνεργαζόμαστε πάρα πολύ μαζί σας και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία. Είμαι συγκινημένη γιατί έζησα στην Αμερική και όταν ήμουν μικρή ήμουν Girl Scout στο Michigan. Και συγκινούμαι που βρίσκομαι εδώ και σας εύχομαι καλή συνέχεια και καλή δύναμη.»

Αλέκα ΚαρατζάΑντιπρόεδρος ΔΣ, ΧΕΝ

«Θα ευχηθώ να γιορτάσει πολλά πολλά χρόνια ο Οδηγισμός στην Ελλάδα γιατί βοηθάει εξαιρετικά τα παιδιά και αυτό το λέω από προσωπική μου πείρα, γιατί αν εγώ έμαθα να είμαι συνεπής, αν έμαθα να αγαπάω τη φύση, να μου αρέσουν τα λουλούδια και να είμαι ευγενής και προσηνής όπως έλεγε ο δικό μας ο Νόμος, είναι επειδή ήμουν Οδηγός. Και ένα άλλο που θυμάμαι είναι ότι τα γιασεμιά είναι το αγαπημένο μου λουλούδι γιατί γιασεμί ήταν η Ενωμοτία μου. Ήμουν Ενωμοτάρχισσα. Πραγματικά, εύχομαι τα καλύτερα και εύχομαι μακάρι να μπορέσει να περάσει βαθιά ο Οδηγισμός μέσα στα σχολεία γιατί πιστεύω ότι θα κάνει πάρα πολύ καλό στα παιδιά, στους εφήβους και θα βρουν έναν προορισμό στη ζωή τους.»

Λόλα Νταϊφάδημοσιογράφος, πρώην Οδηγός

«Και στα 100 και στα 200 και στα 300! Και πάντα πρώτοι στο καλό.»

Κωνσταντίνος ΒεργίτσηςΑναπληρωτής Γενικός Έφορος Σώματος Ελλήνων Προσκόπων